22:13 1404/01/18
برگزاری نشست هم‌اندیشی با موضوع "نقش دانشگاهها در سرمایه‌گذاری‌ برای تولید" در دانشگاه علم و فناوری مازندران
.

به همت کانون بسیج اساتید و در راستای تحقق شعار سال 1404، نشست هم اندیشی با موضوع "  نقش دانشگاهها در سرمایه گذاری برای تولید" با حضور دکتر عبدالرضا کریم پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران، مهندس حامدی فرماندار شهرستان بهشهر و هیات همراه، ریاست دانشگاه، مسئول نهاد مقام معظم رهبری و اعضای هیئت علمی دانشگاه، در سالن شهید کابلی دانشگاه علم و فناوری مازندران برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، دکتر احمدرضا ربانی، رئیس دانشگاه علم وفناوری مازندران، ضمن عرض تبریک به مناسبت آغاز سال نو و تقدیر و تشکر از حضور رئیس محترم سازمان برنامه و مدیریت استان و فرماندار محترم شهرستان و هیات همراه، در نشست بررسی راهکارهای تحقق شعار سال، به ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی در استان و جایگاه دانشگاه علم و فناوری مازندران در شرق استان پرداخت و با بیان نقش مهم این دانشگاه در رشد و توسعه شرق مازندران خواهان توجه بیشتر مسئولین استان به این دانشگاه شد. دکتر ربانی در ادامه افزود: افزایش کیفیت آموزشی دانشجویان و تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر که متناسب با نیاز صنایع منطقه و کشور آموزش دیده اند، در بلندمدت می تواند بر روی بهره وری صنایع و تولید اثرگذار باشد که ضروری است این مهم از سوی مدیران استان و شهرستان با نگاه تقویت دانشگاههای دولتی مورد توجه ویژه قرار گیرد.  

 

 دکتر ربانی در ادامه افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از مهم‌ترین موتورهای رشد اقتصادی در کشور  بوده  و این شرکتها می‌توانند نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و توسعه تولید داخلی داشته باشند. با وجود ظرفیت‌های بالای در دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد برای شکل گیری و رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان، برخی موانع از جمله مشکلات مالی و سرمایه‌گذاری باعث کند شدن روند رشد این شرکت‌ها شده است که بسیاری از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه محصولات خود به حمایت مالی و سرمایه‌گذاری اولیه نیاز دارند. 

 

دکتر ربانی در خاتمه سخنان خود با اشاره به اخذ مجوز راه اندازی پردیس علم و فناوری شرق استان، افزود: امیدواریم سازمان برنامه و مدیریت استان همکاری لازم در جهت راه اندازی این پردیس را داشته باشد تا با استقرار واحد های تحقیق و توسعه شرکتهای صنعتی و دانش بنیان در دانشگاه، از یک سو زمینه لازم برای تربیت و آموزش دانشجویان برای ورود به بازار کار فراهم شود و از سویی دیگر این شرکت ها با بهرهمندی از ظرفیت علمی اساتید و نخبگان دانشگاهی بتوانند کیفیت و میزان تولید خود را ارتقا دهند.

 

در ادامه جلسه دکتر عبدالرضا کریم پور، رئیس سازمان برنامه و مدیریت استان مازندران، با اشاره به جایگاه مهم دانشگاه در ارتقا و بهبود وضعیت اقتصادی استان، افزود: دانشگاه در تهیه و تدوین نظام مسائل شهرستان و استان نقش بسیار مهمی را می تواند ایفا نماید و با تشخیص درست مسائل استان و ارائه راهکارهای مناسب می تواند منابع را به گونه ای هدایت نمود تا افزایش تولید ناخالص داخلی و توسعه استان را به همراه داشته باشد. دکتر کریم پور در ادامه با اشاره به اهمیت بهره وری در افزایش تولید، افزود: مدل رشد بهره وری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با همکاری دستگاههای اجرایی تهیه شده است و این مدل می تواند در اختیار دانشگاهها قرار داده شود تا با بررسی اعضای محترم هیئت علمی و آسیب شناسی لازم، اصلاحات لازم بر روی این مدل انجام شود تا با پیاده سازی آن شاهد افزایش بهره وری در استان باشیم.

 

دکتر کریم پور در ادامه با اشاره به ضرورت شکل دهی صندوق های حمایتی خطر پذیر برای توسعه ایده های نوآورانه در استان، افزود: باید زمینه لازم برای جذب سرمایه بخش خصوصی برای توسعه شرکتهای دانش بنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاهی فراهم شود که در این بخش همکاری لازم را با دانشگاهها خواهیم داشت. وی در خاتمه افزود: حمایت از زنجیره های ارزش سیاست اصلی سازمان مدیریت می باشد و پژوهشی که بتواند به افزایش تولید ناخالص داخلی منجر شود مورد حمایت خواهد بود و در این مسیر تمامی حمایت های لازم برای ارتقا دانشگاهها از نسل 3 به نسل 4 از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام خواهد شد.

 


در ادامه این نشست، مهندس حامدی، فرماندار شهرستان بهشهر، ضمن تقدیر و تشکر از ریاست دانشگاه علم و فناوری مازندران و مجموعه مدیریتی دانشگاه به جهت تشکیل نشست پیرامون تحقق شعار سال، به اهتمام ویژه مدیران استانی برای توسعه پایدار استان مازندران اشاره کرد و افزود: شناخت مسائل، ارائه راهکار و چشم انداز پیش رو سه موضوع مهمی است که در توسعه شهرستان و استان مورد توجه می باشد که نقش دانشگاه در هر سه بخش اساسی و حیاتی می باشد و این آمادگی در فرمانداری شهرستان بهشهر وجود دارد تا نقطه نظرات و پیشنهادهای اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه در کمیته های برنامه ریزی های شهرستان مورد بررسی و استفاده قرار گیرد. 

 

در ادامه جلسه، حجت الاسلام حیدری، مسئول نهاد مقام معظم رهبری ضمن تقدیر از برگزاری این نشست با هدف بررسی راهکارهای تحقق شعار سال افزود: این نشست یک جلسه کم نظیر در طول چند سال اخیر بوده است که اساتید محترم دانشگاه با یک نگاه ملی به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و امیدواریم مدیران استان با نگاه ویژه به این مرکز علمی مهم شرق استان مازندران حمایتهای لازم را برای تحقق اهداف و چشم انداز دانشگاه داشته باشند.  

 

در بخش دیگری از این نشست آقای باقری، معاون فرهنگی و دانشجویی و مسئول بسیج اساتید دانشگاه، با اشاره ضرورت توجه ویژه به تحقق شعار سال 1404 که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "سرمایه گذاری برای تولید" نام گذاری شده است، افزود: در 16 سال گذشته محور اصلی شعار سال موضوع اقتصاد و تولید بوده است که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و دانشگاهها نیز می توانند در این بخش با همکاری با صنعت و دستگاههای اجرایی کشور در تحقق شعار سال نقش مهمی را ایفا نمایند.

 

در پایان جلسه اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه نقطه نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون تحقق شعار سال مطرح نمودند. تعیین شاخص های توسعه، شیوه های شناسایی نظام مسائل استان و شهرستان، تسهیل صدورمجوز برای صنایع تولیدی کوچک، نگاه ویژه به سرمایه انسانی در جهت افزایش تولید، هدایت صنایع منطقه برای همکاری بیشتر با دانشگاههای استان و استفاده از ظرفیت علمی دانشگاهها برای افزایش بهره وری و تولید از مهمترین موارد مطرح شده در این نشست بوده است.

 

تصاویر

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None