شانزدهمین دوره ضیافت اندیشه اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و فناوری مازندران با عنوان اصول تعلیم و تربیت اسلامی مبانی و مهارت های فرزند پروری سبک زندگی اسلامی در روزهای 2 و 3 مهر ماه 1403 برگزار شد.
در افتتاحیه این دوره که در اردوگاه شهید هاشمی نژاد عباس آباد شهرستان بهشهر برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین محمد حیدری مسئول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص، بیان داشت: بنده ای مورد مهر و محبت خدا قرار می گیرد که فرزندش را در نیکی کردن و همراهی نمودن و آموزش دادن و ادب کردن کمک کند. مهمترین آرزوی هر پدر و مادری داشتن فرزند شایسته سالم مومن و موفق است.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه در ادامه با اشاره به اهمیت تربیت دینی فرزندان، افزود: تنها مکتبی که از حین تولد بلکه قبل از تولد تا زمان وفات برنامه زندگی ارائه کرده است اسلام می باشد. تربیت فرزند در درجه اول بر عهده پدر و مادر و سپس بر عهده معلمان و مربیان می باشد. چرا که تربیت اولاد رابطه مستقیم با صلاح و فساد جامعه دارد، امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه از خداوند در تربیت و ادب آموزی و نیکوکاری مدد می خواهد در دنیایی که روش های متفاوتی برای فرزند پروری مطرح شده است. وی در ادامه افزود: قرآن و حدیث بر سبک فرزندپروری تاکید دارد تا فرزند به درستی و بر اساس فطرت انسانی تربیت شود و شخصیت فرزند در جنبه های مختلف روانی، عاطفی، معنوی، فردی و اجتماعی رشد کند.
دکتر جلیل معماریانی، استاد مدعو دوره دانش افزایی در این جلسه ضمن اشاره به چالش های فرزند پروری، در باب تربیت فرزندان بیان داشت: تربیت، زمینه سازی برای رشد و شکوفایی تمام استعدادهای انسان در مسیر مطلوب می باشد. تمام اساتید میتوانند نقش فرهنگی و تربیتی را ایفا کنند. وجدان، عاطفه، خلاقیت، ایثار، تفکر، مهربانی استعدادهایی است که قابلیت شکوفایی دارد.
دکتر معماریانی در ادامه با اشاره به ویژگی های سبک زندگی غربی و ترویج آن در کشورهای دیگر افزود: تنوع طلبی، هیجان محوری، آزادی بی قید و شرط از مصادیق سبک زندگی غربی است که باید سعی نمود تا قبل از رسیدن فرزندان به سنین جوانی سه مولفه تفکر، شخصیت و حریت را در آنان نهادینه نمود.
در بخش دیگری از این دوره، از زحمات دکتر علی کرمانی در طی دوره مسئولیت ایشان به عنوان دبیر رسانه استادی دانشگاه تقدیر به عمل آمد و دکتر حسام الدین نوربخش به عنوان دبیر جدید رسانه استادی دانشگاه علم و فناوری مازندران، معرفی گردید.
در خاتمه این جلسات پیرامون پرسشها و موارد مطرح شده از سوی اساتید، گفتگو و تبادل نظر شد.