به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فناوری مازندران، به مناسبت گرامیداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در راستای برگزاری نشست های علمی و پژوهشی و ارائهی دستاوردهای پس از انقلاب؛ نشست علمی- تخصصی با موضوع "بررسی کشت گلخانه ای هیدروپونیک، مسالهای چند رشتهای بمنظور توسعهی پایدار صنعت کشاورزی در شرق استان مازندران" به همت معاونت آموزشی و پژوهشی و با حضور مدیران ارشد استانی و شهرستانی، اعضای هیات علمی، اساتید و جمعی از باغداران و گلخانهداران شرق استان مازندران، در محل سالن جلسات شهید کابلی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام حیدری، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر و اعیاد شعبانیه، به سه ویژگی بارز حضرت ابالفضل عباس (ع) اشاره کرد و افزود: ایمان و بصیرت قوی، ایثار و ولایت مداری سه ویژگی بارز این شخصیت مهم بود که خداوند متعال مقام و منزلتی به ایشان عطا نمود که شهدا به این مقام غبطه می خورند. وی در ادامه افزود: خرسندیم از اینکه این جلسات تخصصی با حضور مدیران استانی و شهرستانی و مجموعه گلخانه داران تشکیل می شود تا با همکاری متخصصین و نخبگان دانشگاهی چالشهای فنی و تخصصی فعالان این حوزه مرتفع گردد.
در ادامه این نشست؛ مهندس رزاقی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، ضمن تقدیر از ریاست و مجموعه مدیریت دانشگاه علم وفناوری مازندران بجهت برگزاری این نشست تخصصی، احداث گلخانههای پیشرفته با سیستمهای هیدروپونیک و آکواپونیک را بجهت کمبود منابع آب و کاهش نزولات جوی بویژه در منطقه شرق استان، به عنوان یک امر ضروری در راستای تامین امنیت غذایی کشور مطرح نمود. وی در ادامه افزود: با بهره مندی از فناوری های جدید می توان میزان تولید به ازای واحد سطح کشت را افزایش داد که این مهم با ایجاد مرکز تحقیقاتی مشترک بین جهاد کشاورزی و دانشگاه با هدف رفع موانع فنی و تخصصی و توسعه پژوهش های کاربردی امکان پذیر می باشد.
در ادامه جلسه، مهندس قنبری، مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر، با تشریح برخی از پیشرفتهای صورت گرفته در حوزهی کشاورزی و باغی، توانمندیهای بالقوه و چالشهای پیشروی منطقه، افزود: منطقه شرق استان از نظر تولید دانه های روغنی، گندم و مواردی از این دست وضعیت بسیار خوبی دارد، اما در زمینه کشت گلخانه ای نیاز به پشتیبانی بیشتر در این زمینه وجود دارد که امیدواریم با نگاه ویژه مدیران استان درجهت تخصیص اعتبارات لازم برای راه اندازی گلخانه های بروز و پیشرفته در این منطقه اقدامات خوبی صورت پذیرد.
در ادامهی این رویداد تخصصی، دکتر عبدالعزیز ادریسی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و فناوری مازندران و مشاور فنی مجتمع گلخانه ای ۱۴ هکتاری قرهقول، ضمن ارائه الگوهای راهاندازی و بهینهسازی گلخانهها مبتنی بر فناوریهای روز، بر آموزش نیروی انسانی متخصص و استفاده از سیستمهای هوشمند کنترل دما و رطوبت، جهت کاهش ریسک بیماریهای گیاهی و افزایش میزان تولید تأکید کرد.
در بخش مهمی از این نشست بمنظور ارائهی تجربیات کاربردی در این حوزه، مهندس حضوری، مدیر تولید مجتمع گلخانهی ۱۴ هکتاری قرهقول، با ارائه تجربیات عملی خود، روشهای افزایش تولید و بازدهی در گلخانههای با فناوری های روز را تشریح نمود و موفقیتهای اخیر در مدیریت هوشمند بیماریهای گیاهی را مرهون استفاده از سامانههای نوین نظارتی عنوان کرد.
در بخش پایانی این نشست، گفتگوی تعاملی میان شرکتکنندگان و متخصصان برگزار شد که در آن، بیش از ۷۰ نفر از گلخانهداران بزرگ شرق استان مازندران، مدیران ارگانهای مرتبط و پژوهشگران، به تبادل نظر در زمینه مسائل فنی، مالی و سیاستگذاری پرداختند. لازم به ذکر است که این رویداد، با تأکید بر ضرورت همکاری سهجانبه مابین دانشگاه، صنعت و دولت برگزار گردید و با تصویب مصوباتی نظیر ایجاد شبکهای از گلخانههای مدرن، توسعه مراکز تحقیقاتی و تسهیل فرآیند سرمایهگذاری که نقشی مؤثری در تحقق کشاورزی پایدار و امنیت غذایی استان ایفا کند؛ بر تداوم برگزاری چنین رویدادهای تخصصی بمنظور تقویت تعاملات علمی و عملیاتی در حوزه کشاورزی مدرن تاکید شد.