12:55 1403/12/14
افتتاح دانشکده فناوری‌های نوین نفت و انرژی و مرکز تحقیقات نفت و گاز حوضه‌ی دریای مازندران در دانشگاه علم و فناوری مازندران
با حضور معاون محترم وزیر نفت، دستیار ویژه وزیر نفت، مدیران استانی و شهرستانی انجام شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فناوری مازندران، در مراسمی که با حضور دکتر شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری ، دکتر محمدپور، دستیار وزیر نفت در حوزه‌ی تولید، حضرت آیت‌الله نادعلیزاده، امام جمعه بهشهر، مهندس حامدی، فرماندار بهشهر، دکتر داوودی، فرماندار نکا، یاسر احمدی شهردار بهشهر، مدیران شرکت گاز، مسئولین ادارات، فرماندهی نیروی انتظامی، ریاست، اعضای هیات علمی، مدیران و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دانشکده فناوری‌های نوین نفت و انرژی و مرکز تحقیقات نفت و گاز حوضه‌ی دریای مازندران افتتاح گردید.

در بخش نخست برنامه، حاضرین بعد از ادای احترام به مقام شامخ شهدای خوشنام دانشگاه، در محل سالن جلسات حوزه ریاست حضور یافتند. در ابتدای این نشست، دکتر ربانی، ریاست دانشگاه علم و فناوری مازندران، ضمن خوشامدگویی به مدیران ارشد وزارت نفت و حاضرین مراسم افتتاحیه، به ارائه گزارشی از دانشگاه و ظرفیت‌های مهم منطقه در حوزه نفت و گاز و همچنین اهمیت دانشکده فناوریهای نوین نفت و انرژی در تربیت نیروی انسانی توانمند مورد نیاز صنایع نفت و گاز مستقر در منطقه و کمک در راستای رفع مشکل ناترازی انرژی استانهای شمالی کشور پرداختند . دکتر ربانی، در ادامه با اشاره به مهمترین ظرفیت‌های منطقه از جمله بندر استراتژیک امیرآباد، شرکت نفت خزر، پایانه‌ی نفتی شمال، شرکت حفاری شمال و شرکت کشتی سازی ایران صدرا و با تاکید بر وجود منابع سرشار نفتی و گازی در منطقه دریای مازندران و دشت گرگان، بر حمایت جدی وزارت نفت از دانشکده فناوری‌های نوین نفت و گاز تاکید کرد و افزود: با عنایت خداوند متعال و حمایت مالی وزارت نفت فاز اول این دانشکده امروز به مرحله افتتاح رسیده و امیدواریم تامین اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل فاز دوم این پروژه و تجهیز آزمایشگاههای تحقیقاتی با حمایت ویژه وزارت نفت محقق گردد.

در ادامه‌ی این نشست، مهندس حامدی، فرماندار بهشهر نیز ضمن تشکر از فعالیت‌های ریاست دانشگاه و تیم تحت مدیریت ایشان، ماموریت خود را توسعه‌گرایی عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود و چالش‌های پیش‌رو، دانشگاه می‌تواند نقشی موثر در حل مشکلات ایفا کند و ما در این راه، با افتخار، از هیچ کمک دریغ نخواهیم نمود.

در بخش پایانی نشست، دکتر امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، ضمن تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته در دانشگاه علم و فناوری مازندران بویژه آماده‌سازی فاز ۱ دانشکده فناوری های نوین نفت و انرژی در زمان مقرر، با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌ها و تجارب دانشگاه‌ها در حوزه‌های انرژی، به دو قانون جهش تولید دانش‌بنیان به منظور معافیت مالیاتی (فناورانه) و تکلیف دستگاه‌ها به ارجاع ۶۰ درصد از درآمدهای پژوهشی به صندوق حمایت از علم و فناوری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و ادامه داد: سامانه عرضه و تقاضای وزارت نفت در نظام ایده‌ها و نیازها (نان) با هدف تسهیل فرآیند ارتباط بین دانشگاه و صنعت شکل گرفته است و فرصت خوبی برای توسعه تعاملات و اجرای ایده های اساتید و محققین فراهم شده است. وی درادامه ابراز امیدواری کرد تا دانشگاه علم و فناوری مازندران با تمرکز بر نیازهای منطقه‌ی شرق استان، به قطب تحقیقاتی شمال کشور در حوزه نفت و گاز تبدیل گردد.

در بخش دوم برنامه‌ها، آیین افتتاح دانشکده فناوری‌های نوین نفت و انرژی و مرکز تحقیقات نفت و گاز حوضه‌ی دریای مازندران با حضور مدیران ارشد وزارت نفت، ریاست، کارکنان و اعضای هیات علمی، امام جمعه، فرماندار، شهردار شهرستان بهشهر و تعدادی از مدیران ارشد ادارات و اعضای شورای شهر برگزار گردید و ضمن افتتاح این پروژه، میهمانان از فضای کالبدی آن بازدید نمودند.

در بخش پایانی برنامه‌ها، نشستی با حضور مدیران ارشد وزارت نفت، اعضای هیات علمی دانشگاه و برخی مدیران ارشد ادارات استان و شهرستان برگزار شد.

در بخشی از این نشست، دکتر داوودی، فرماندار شهرستان نکا، با تشکر از دکتر ربانی و تیم مدیریت دانشگاه در رقم زدن اتفاقاتی مهم در سه سال گذشته، دانشگاه را محور توسعه هر شهر دانست و افزود: پس از پیگیری‌های فراوان ریاست و مدیران مجموعه، سرانجام این امر که هم ضرورت منطقه بوده و هم حق آن، محقق شد و این دانشکده افتتاح گردید. وی در ادامه با توجه به موهبت‌های فراوان خداوند به منطقه شرق استان مازندران در حوزه انرژی، کمبود یک مرکز علمی مرتبط را ضروری دانست و افزود: مشکلاتی از قبیل ناترازی انرژی ضرورت توجه ویژه به این حوزه را دوچندان می کند که امیدواریم با راه اندازی و فعالیت مراکز تحقیقاتی در جهت رفع مشکلات کشور گام های موثری برداشته شود.

در ادامه جلسه، دکتر محمدپور، دستیار وزیر نفت در حوزه تولید، با اشاره به فعالیت های صورت گرفته درخصوص اکتشاف منابع هیدروکربنی در حوضه دریای مازندران، اظهار داشت: فاز مطالعاتی اکتشاف منابع نفت و گاز در این منطقه از کشور مورد توجه بوده و اخیرا این موضوع از فاز مطالعاتی وارد فاز اجرایی شده و توسعه این فعالیتها هم در بخش مطالعات اکتشافی و هم در بخش عملیات حفاری در اولویت می باشد.
وی در ادامه افزود: امیدواریم دانشکده فناوری های نوین نفت و انرژی دانشگاه علم و فناوری مازندران در نیل به اهداف برنامه هفتم توسعه کشور و رفع ناترازی انرژی و افزایش تولید نفت و گاز و پدافند غیرعامل حرکت کند و با توجه به نگاه ویژه وزیر به شمال کشور و پهنه کشور به مجموعه‌های آموزشی و پژوهشی این منطقه کمک خواهد شد.

در بخش پایانی این نشست، دکتر شاکری، با اشاره به اهمیت توسعه تعاملات بین دانشگاه و صنعت با هدف همکاری های تحقیقاتی و پژوهشی افزود: با افزایش تعاملات بین اعضای محترم هیئت علمی و صنایع و شرکتهای متقاضی می توان فرآیند ارسال طرح های پژوهشی تا مرحله امضای قرارداد را تسریع کرد که فرصت مطالعاتی اساتید یکی از زمینه های مهم توسعه تعامل بین دانشگاه به عنوان عرضه کننده ایده و صنایع به عنوان متقاضی می باشد. وی در ادامه از پیگیری این موضوع که شرکت‌های وابسته به وزارت در منطقه، بر ارائه‌ی نظام مسائل خود به دانشگاه ترغیب گردند، ادامه داد: انتظار متقابل داریم تا مرکز تحقیقات نفت و گاز دانشگاه بر مسائل کلان در حوزه انرژی متمرکز گردد تا با تعریف پروژه های مسئله محور نقش مهم خود را در رفع مشکلات کشور ایفا نماید.